Veelgestelde vragen

Aan de slag met onze software

Welke tips hebben jullie voor het maken van de perfecte afbeelding?
Over het algemeen geldt: hoe meer pixels, hoe meer detail en kleurvariatie. Om dit te creëren helpen de volgende tips: 1) selecteer alleen wat je wilt hebben van de afbeelding die je hebt opgeladen, 2) zorg voor een foto met niet te veel detail en een rustige achtergrond, 3) gebruik de schuifjes bij de effecten: het aanpassen van helderheid en intensiteit geeft scherpere kleuren en daarmee beter resultaat. Mocht je andere wensen hebben, kunnen we altijd kijken of we dit kunnen creëren voor je. Neem hiervoor contact met ons op!
Waarom hebben jullie vaste formaten?
De afbeelding wordt gebouwd op grondplaten waar de bouwsteentjes goed op bevestigd kunnen worden. Deze grondplaten hebben vaste afmetingen. Naast de standaardformaten voeren wij ook projectwerk uit. Dit zijn grotere en afwijkende maten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!
Het bewerken van mijn afbeelding lukt niet, hoe kan dat?
Het advies is om de cookies en geschiedenis van je internet browser te wissen. Dit kan je doen via de instellingen van jouw browser. Mocht je problemen houden, neem dan vooral contact met ons op.
Hoe groot is één pixel?
Onder pixel verstaan we één nop van een bouwsteentje. Eén zo’n pixel is 0,8 centimeter. Dat betekent dat een afbeelding van 50x50 pixels in totaal 40x40 centimeter groot is. Kijk voor het volledige aanbod in de prijstabel.
Ik zie grijze lijntjes bij mijn eindresultaat, wat betekenen die?
Bij Build Your Picture pixelleren we niet alleen jouw afbeelding tot puntjes, maar zetten we hem ook om in diverse formaten bouwsteentjes. Dit maakt het eindresultaat en het maken ervan nog interessanter! Om je hier digitaal een indruk van te geven, laten we deze ‘grenzen’ zien in het eindresultaat. In de praktijk zie je deze grenzen alleen als je dichtbij het mozaïek staat. Wil je meer weten over hoe het werkt? Dat vind je hier.

Bouwen met bouwsteentjes

Klopt het dat jullie geen gebruik maken van Lego®-steentjes?
Dat klopt, wel met een beetje pijn in ons Lego®-hart, eerlijk gezegd. Tijdens de ontwikkeling van Build Your Picture hebben we overwogen om te werken met Lego®-steentjes, alleen kleven er te veel nadelen aan. Zo kunnen we geen vaste voorraad aan steentjes garanderen, waardoor het moeilijker is om on-demand aan de vraag te voldoen. Daarnaast zorgt de prijs van Lego® er voor dat de producten wat ons betreft onnodig duur worden. We hebben met de huidige steentjes een goed alternatief gevonden in variatie van kleuren en kwaliteit, waardoor de beleving even mooi is.
Kan ik het resultaat ook buitenshuis ophangen?
Het kan wel, maar we adviseren je dan wel om een beschutte plek te zoeken. Als de bouwsteentjes rechtstreeks onder invloed komen van diverse elementen (zon / regen / temperatuurverschillen), kan de kwaliteit van de gaaf- en kleurechtheid achteruit gaan.
Is er ook een mogelijkheid om de mozaïek al gebouwd te ontvangen?
Het bouwen is wat ons betreft een van de leukste onderdelen om zelf tot een uniek eindresultaat te komen! Maar uiteraard kunnen wij de mozaïek voor jou in elkaar zetten. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.
Hoelang ben ik ongeveer bezig met het opbouwen van mijn afbeelding?
Uiteraard bouwt de een sneller dan de ander. Maar houd rekening met ongeveer 30 tot 45 minuten voor een afbeelding van 24x24 pixels, tot aan 2,5 a 3 uur voor eentje van 50x50 pixels.

Betalen, verzenden & retourneren

Betaal ik verzendkosten?
Nee, je betaalt geen verzendkosten bij verzending binnen Nederland. We willen jou een plezierige ervaring geven, waar je je niet druk hoeft te maken over randzaken zoals bezorging. Daarom hebben we besloten dat onze producten gratis geleverd worden en je één duidelijke prijs ziet.
Wat is de bedenktijd?
Als consument heb je recht op 14 dagen bedenktijd. Dit gaat in op het moment waarop je het product ontvangt. Zitten er meer producten (of onderdelen) in één bestelling, dan geldt de datum waarop je het laatste product (of onderdeel) hebt ontvangen. Als de 14e dag in het weekend of op een feestdag valt, eindigt de bedenktijd op de eerstvolgende werkdag. Binnen deze bedenktijd kan je ons informeren dat je van de koop af wilt zien (wil je weten hoe je dat doet? kijk dan hier). Na het informeren heb je nog eens 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. Je krijgt terugbetaald wat je hebt betaald om het product geleverd te krijgen met uitzondering van eventuele extra kosten rondom een niet-standaard bezorgmethode. We betalen binnen 14 dagen het bedrag weer terug, waarbij we wachten tot de ontvangst van het product of het bewijs dat het product is teruggestuurd (afhankelijk van wat eerder valt). We betalen terug op de manier waarop er in eerste instantie is betaald, tenzij nadrukkelijk door jou anderszins is ingestemd. In ieder geval worden voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening gebracht.
Wat zijn de levertijden?
Houd voor de reguliere producten rekening met een gemiddelde levertijd van drie tot vijf werkdagen. Mocht je haast hebben of er is iets bijzonders kan je gerust contact met ons opnemen. Voor speciale projecten gelden andere levertijden, maar dat nemen we meteen mee als we hierover in gesprek zijn met je.
Wat zijn de betaalmogelijkheden?
Betalingen worden voldaan via iDEAL.
Hoe retourneer ik een product?
Bij de verzending hebben we een instructie toegevoegd hoe je het product kan retourneren. We hebben dit zo gemakkelijk mogelijk voor je proberen te maken door alvast een retour-sticker met verzendadres aan te maken. We vragen je wel de kosten van de retourzending te betalen. Het retouradres is: Build Your Picture, Hazenveld 65, 3402 BL, IJsselstein UT
Ik heb een klacht over mijn product
Neem dan contact op met ons en dan gaan we samen kijken hoe we je verder kunnen helpen. Je kan een email sturen naar contact@buildyourpicture.nl, of een bericht achterlaten via onze contact pagina. Daarnaast kan je extra informatie en hulp vinden rondom geschillen in online aankopen op het Europese onlineplatform voor geschilbeslechting.
Waar leveren jullie?
Wij leveren onze producten in Nederland. Mocht je jouw bestelling naar een adres buiten Nederland willen versturen, neem dan contact met ons op en dan kijken we in overleg of we dit kunnen realiseren.
Ik wil mijn bestelling herroepen / ontbinden, hoe doe ik dat?
Dat kan je doen door ons een email te sturen naar contact@buildyourpicture.nl. Benoem daarin sowieso je bestelnummer en adres, dan kunnen we snel de juiste bestelling ongedaan maken. Je kan hiervoor gebruik maken van het standaard formulier voor ontbinding. In plaats van een email kan je uiteraard kan je ook een bericht achterlaten op onze contact pagina.
X